maandag 7 september 2015

Foccaccia met Terschellinger cranberries

Maak jij even de blits met kerst: foccaccia met Terschellinger cranberries. Hele jaar gedroogd te krijgen in de natuurvoedingswinkel dus leef je uit wanneer je wilt. Maak het met dit superrecept en varieer. Druk met de ronde achterkant van een houten lepel of het handvat van de deegroller putten in het deeg. Doe daar de cranberries in. Ze worden er tijdens het kwartier in de oven weer een beetje uitgedrukt, druk ze na het bakken met de achterkant van een houten lepel terug. Eventueel wat zeezout meedrukken, lekker. Ik had gehakte pistache over, die deed ik erbij. Ook heerlijk.

Petit-fours met gepofte granen, pure chocolade en bramen

Ja, dat is wel héél lekker. Petit-fours met gepofte granen, pure chocolade en bramen.

'Winterse' pasta

Eentje om te proberen: zonder vlees en mét geroosterde bloemkool. Overigens is bloemkool een zomer/herfst/begin-van-de-wintergroente. Vanaf juli wél en vanaf februari niet meer te krijgen in Nederland.

dinsdag 1 september 2015

Pompoenpitten roosteren

Voel je de pompoen in jezelf alweer jeuken? De pompoen is alleen in februari, maart, april, mei en juni niet A te krijgen, dan B. Dus wie houdt je tegen? Maar Het Seizoen is natuurlijk nú. Gooi dit jaar die pitten niet meer weg. Hier een inspirerend recept ermee én een manier om die ellendelingen schoon te krijgen. Niet zo lastig als je dacht.