maandag 31 augustus 2015

Courgettechutney

Ik moet een hoop courgette kwijt van dochterlief. Ik ga eens een courgettechutney proberen, waar ik dan wat langer plezier van heb. Schijnt lekker te zijn op brood. Voor de zondag bij de soep wellicht. Of zelfs doordeweeks. We gaan het zien. Dit recept geeft Allerhande met geleisuiker. Je bent eigenlijk gewoon een pittige jam aan het maken. Let op dat je plantaardige pectine gebruikt, als je vegetariër bent. Gelei is een bekende instinker, maar kan gewoon plantaardig zijn. Of je vindt het niet erg, die keus is aan jou. Deze lijkt me ook lekker, met gewone suiker en gember. Vraag me wel af of-ie voldoende bindt dan.

*** 150901: ik probeer het tweede recept, laat de rozijnen weg, voeg een half fijngesneden rood pepertje toe, smoor de uien eerst om ze wat zoeter te krijgen. Kan me voorstellen dat gecarameliseerde uiringen later toevoegen lekker is en er mooi uitziet in de pot. Kruidenbuiltje gemaakt van papieren theezakje. Weet nog niet of het een uur houdt.

Gestoofde sperziebonen met kokos

Lekker bijgerecht bij ander Indonesisch eten, bijvoorbeeld nasi. Vegetarisch als je de juiste bouillon neemt.