zondag 5 april 2015

Rol met linzen, spinazie, geroosterde paprika, champignons en mangochutney

Onvoorstelbaar lekker, zeker voor iemand die niet van linzen houdt. Ik gebruikte 325 gram rode linzen in plaats van de 800 gram linzen uit blik uit het recept (Delicious, maart 2010). Bak de champignons, snijdt de geroosterde paprika in reepjes, roerbak de spinazie en hak fijn, kook de linze, voor mijn part tot puree. Breng de prut op smaak met twee theelepels kerrie en 2,5 eetlepel mangochutney, zout en peper en laat afkoelen. Rol bladerdeeg op bakpapier. Trek een streep over het midden in de lengte met de helft van de prut. Rasp er wat (Parmezaanse of oude) kaas over en bedek met de rest van de prut. Rol dichtmaken met een beetje water en met de naad naar onder op het bakpapier. Eigeel smeren en nog wat Parmezaanse kaas overheen raspen. Vijfentwintig tot dertig minuten in de oven op 200 graden. Let op, volgens mij was het minder. Even checken na die tijd. Heerlijk met een hoopje yoghurt en een paar lepels chutney. Volledig gerecht met romige aardappelpuree en een groene salade met yoghurt-bieslookdressing.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten