zaterdag 23 augustus 2014

Lasagne met drie soorten kaas en paddenstoelen

Vegetarisch dus heel veel punten, hoewel kaas ook behoorlijk milieubelastend is. Bovenal erg lekker. Delicious september 2014, pagina 92. Komt neer op een lasagne met tomaten-paddenstoelenvulling, overgoten met een bechamelsaus waarin je taleggio smelt. Op de tomaat-paddenstoelenlaagjes strooi je mozerella en na een half uur op 180 graden in de oven haal je aluminiumfolie weg, strooi je parmezaan en laat je nog een kwartier gratineren. Lekker met brood en/of een frisse salade. Ik laat de gepelde tomaten uit blik lekker pruttelen en enigszins inkoken met knoflook en oregano voor ik de tomaten plet. De paddenstoelen bak je met wat uien, knoflook, tijm en laurier. Wat deze lasagne extra memorabel maakt is dat ik hem zaterdagmiddag samen met dochterlief in elkaar zette en ze hem ook nog erg lekker vond.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten