zondag 30 oktober 2011

Soepzondag met zijdezachte knolselderijsoep

Bedacht me dat ik nog een halve knolselderij had (je weet wel, die frisse lelijkerd) had en ook nog spekjes. Leek me een lekkere combinatie op een regenachtige dag en toen vond ik deze heerlijke Belgische Knolselderijsoep. En passant het fenomeen liaison ontdekt, een Middeleeuws aandoende bindmethode met eierdooiers en room. Zijdezacht, inderdaad. Wat moet je nou met de andere helft? Nou, net als wat ik met de eerste helft deed: een heerlijke paddestoelenrisotto maken.

zaterdag 29 oktober 2011

Chinees varkensvlees met paksoi en noedels

Maakte vandaag chinees varkensvlees met paksoi met noedels uit de nieuwe Delicious, november 2011, van die engerd Bill Granger maar lekker hoor. Hij koelt de noedels iets met koud water en maakt ze af met bosui, soja, een scheutje rijstwijnazijn en een gemberrelish. En nog close cooking ook. Paksoi (Holland, B) en bosui (Duitsland, A) kunnen nog helemaal.